Kalevalainen jäsenkorjaus

Lempeää käsittelyä

Hoito on kokonaisvaltaista ja hyvin lempeää. Käsittely on kudosten mobilisointia, se on kivutonta eikä siihen kuulu niksauttelu. Hoito aloitetaan jaloista ja edetään päälakeen asti. Aikuisen hoito on kestoltaan 90-120 minuuttia. Yleensä riittää, kun varaa aikaa kaksi tuntia.

Suomalaista perinnehoitoa

Kalevalainen jäsenkorjaus on hoitomuoto, jolla on pitkä historia. Se perustuu vanhoihin kansanparannusperinteisiin, jotka esiintyvät kuvakielellä kirjoitettuna myös Kalevalassa.

Tieteellisesti tutkittua

Kalevalaista jäsenkorjausta on tutkittu yliopistossa mm. kroonisesta alaselkäkivusta kärsivien potilaiden hoidossa. Tutkimustuloksena hoito oli tehokkain hoitomenetelmä. Kalevalaisen jäsenkorjauksen koulutus on kestoltaan kolme vuotta ja senkin jälkeen koulutuksissa on käytävä vähintään joka toinen vuosi.

Mitä se on?

Vanha suomalainen perinnehoito, jossa koko keho käydään läpi hyvin lempeästi.Kyseessä on lempeä, mutta hyvin tehokas hoitomuoto tuki- ja liikuntaelinvaihoihin. Käsittely aloitetaan jaloista ja käydään koko keho läpi aina päälakeen asti. Kehon tasapainottaminen tapahtuu mobilisoimalla kudoksia ja käyttäen apuna lihaksien ja nivelien luonnollisia liikkeitä sekä liikeratoja ja kudosnesteitä. 

Kalevalainen jäsenkorjaus on vanhaa suomalaista perinnehoitoa, joka perustuu kudosten pehmeään käsittelyyn, nivelpintojen saattamiseen kohdalleen, kalvorakenteiden ja löyhien sidekudosten avaamiseen kudosnesteitä hyödyntäen, hermotoiminnan ja ravinnonkierron vapauttamiseen aina solutasolle saakka. 

Hoidossa ei niksautella eikä käytetä voimaa ja se on jopa lempeämpää kuin hieronta.

Kenelle?

Hoito sopii vauvasta senioriin ihan kaikille, mutta jotkut sairaudet voivat rajoittaa hoitoon tulemista: lue hoidon esteet! Raskaus ei ole hoidon este, mutta se tuo rajoituksia, kerrothan siitä hoitoa varatessasi! 

Tällä hetkellä nuorin asiakkaani on ollut 13 päivää vanha ja vanhin taitaa olla 86 vuotias.

Mihin se auttaa?

Hoidossa tasapainotetaan tuki- ja liikuntaelimistön epätasapainossa olevia rakenteita ja hoidoilla on saatu hyviä tuloksia mm.
– jalkojen erimittaisuuksien korjaamisessa
– kasvukivut
– kantapääkipu (plantaarifaskiitti)
– jäätynyt olkapää
– skolioosi
– iskiastyyppiset vaivat
– tenniskyynärpää
– rannekanavan oireyhtymä
– asentohuimaus
– migreeni
– vauvojen koliikkikivut

Hoito käytännössä?

Hoito aloitetaan jaloista ja edetään aina päälakeen asti. Hoito tehdään, kuten hieronnassa, paljaalta iholta.

Pukeutuminen hoidossa?

Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen kannattaa pukeutua mahdollisimman rennosti ja mukavilla vaatteille. Hoito tehdään paljaalta iholta ja hoidossa riisutaan alusvaatteisilleen. Ensin käsitellään jalat, jolloin voi pitää paidan päällä. Hoitoon voi ottaa omat villasukat mukaan, jotka on mukava ja helppo pukea jalkaan. Kesäaikaan, jos hoitoon tullaan sandaaleilla, kannattaa jotkut sukat ottaa joka tapauksessa mukaan.

Tämän jälkeen käsitellään selästä ylöspäin, jolloin riisutaan paita ja tässä kohtaa voi olla mukava pukea pitkät housut jalkaan varsinkin talvella, jos on hiukan viileämpää. On etua, jos housun vyötärö on joustava, jotta päästään mukavasti käsittelemään ihan alaselkäkin.

Selkä käsitellään istuvalteen ja käsittelyssä naisille on eteen essu ja on helpompi, jos liivit ovat takaa aukeavat.

Hoidossa voi tulla kuuma, mutta yhtä hyvin voi myös alkaa hoidon lopussa paleltamaan. Tässä kohtaa voi olla mukava pukea käsivarsille lämmikkeeksi oma neule tai huppari.

Jäsenkorjauksessa käytetään hieman öljyä (huomattavasti vähemmän kuin hieronnassa), mutta tämä kannattaa huomioida lempivaatteiden kohdalla ja valita hoitoon vaatteet, joilla ei ole niin väliä.

Eli tiivistetysti: mieluiten rennot vaatteet, mutta tulitpa millä tahansa niin hoidosta selviydytään kyllä.

Kuinka usein hoitoon?

Suosittelen tätä säännöllisenä hoitomuotona.

Ennen hoitoa?

Hoitoon tuleminen ei tarvitse varsinaisesti valmistautumista, mutta muutama asia on hyvä huomioida.

Jos harrastat raskasta liikuntaa, olisi parempi että alla olisi yksi tai kaksi lepopäivää, mutta se ei ole kuitenkaan hoidon este. Hyöty hoidosta voi olla hiukan parempi, jos alla on lepoa.

Suurin osa asiakkaistani juo liian vähän vettä ja tämän huomaa ihon kudoksista, kun niitä käsittelee. Varsinaista suurta nestetankkausta ei tarvitse ennen hoitoa tehdä, mutta joka päivä saisi juoda vähintään 2-2,5 litraa vettä ja tämä tapa olisi hyvä opetella. Kuivaa kehoa on todella vaikea käsitellä, jolloin taas hoidon tehokin on huonompi.

Eli tulit hoitoon tai et, niin opettele juomaan vettä. Kehosta suurin osa on nestettä ja jos kärsit lihaskivuista ja jumeista niin helpoin keino tuoda niihin apua, on nesteyttää kehoa. Tämä on myös tärkeää, jos kärsit päänsäryistä.

Muista, että liika on aina myös liikaa ja ylitseampuva veden juonti laimentaa kehon suoloja. itse lisään juomaveteeni aina hiukan puhdistamatonta merisuolaa tai elektrolyyttijauhetta, jossa on natrium, magnesium sekä kalium. Tämä on erityisen tärkeää kesällä kuumalla ilmalla sekä liikuntasuoritusten yhteydessä, kun hikoillaan enemmän.

Joidenkin asioiden jälkeen on hyvä pitää pieni väli ennen kuin tulee hoitoon:

Rokotukset: 1-2 viikkoa

Koronarokotus: 6 viikkoa

Tatuointi: 1-2 viikkoa

Leikkauksen jälkeen: kun haava on parantunut

Manipulaatiohoidot: 2 viikkoa

Hoidon jälkeen?

Hoito saa aineenvaihdunnan liikkeelle, joten on erittäin tärkeää juoda runsaasti vettä (ja lisätä juomaveteen puhdistamatonta suolaa). Hoidon jälkeen ei saunaa, auringonottoa eikä rankkaa liikuntaa. Parasta olisi lepo ja rentoutuminen, koska useimmiten hoidon jälkeen on väsynyt olo. Hoidon jälkeen saattaa tuntua pientä käsittelyarkuutta tai lihaskipua, mutta se on normaalia ja menee ohi muutamassa päivässä. (Lihakset ovat saattaneet olla jumissa ja käyttämättöminä, jolloin ne tuntuvat kipeiltä joutuessaan tekemään oudokseltaan töitä. Vältä myös ääriasentoja (esim. venyttelyssä) 2-5 päivää hoidon jälkeen.

Muiden hoitojen yhdistäminen?

Suosittelen kokeilemaan yhtä hoitomuotoa kerrallaan, jos hoidetaan jotain tiettyä vaivaa. Mutta muutoin, kun halutaan pitää hyvää huolta omasta kehosta, voi ja kannattaa eri hoitomuodoissa käydä omien mieltymysten mukaan.

Hoidon esteet?

Seuraavat asiat estävät kalevalaisen jäsenkorjauksen:
– flunssa, kuume
– akuutit luunmurtumat ja lihasrepeämät
– tuoreet vammat (esim. autokolari)
– osteoporoosi
– kasvaimet ja syövät
– ihon infektiot
– akuutit tulehdustilat
– ihotaudit (rikkinäinen iho)
– hermotuksen vauriot
– suurentunut kilpirauhanen
– suurentuneet imusolmukkeet
– suonikohjut
– hemofilia (verenvuototauti)
– hermojuuriaukon ahtaumat
– kaulavaltimoiden ahtaumat
– artroosi
– paha sydänvika tai tahdistin
– spodylolyysi, spondylolisteesi
– aktiiviset sidekudostaudit
– reumaattiset sairaudet akuutissa vaiheessa

Jos sinua mietityttää oma tilanteesi, laita viestiä! Aina voit myös varmistaa omalta lääkäriltäsi onko hoidolle esteitä.

Epäselvissä tilanteissa kannattaa aina ottaa yhteyttä omaan lääkäriin ja varmistaa onko hoidoille estettä. Valitettavasti kaikki lääkärit eivät kuitenkaan tiedä, mitä on kalevalainen jäsenkorjaus: jos on lupa hieroa.